x تبلیغات
اخبار روز

طرح جدید برقی‌سازی و ارتقای ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر

یکی از پیشنهاداتی که اخیرا مطرح شده و در نشستی در مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفته، بحث اجازه دولت به بخش خصوصی برای واردات خودروی برقی، با شرط سرمایه‌گذاری در ایجاد ظرفیت‌های تولید برق تجدیدپذیر در کشور است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی، روز گذشته "یزدان رضایی" معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر نیرو اعلام کرد که در حالی برنامه هفتم توسعه تلکیف کرده در طی 5 سال 12 هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور احداث شود، اما وزارت نیرو با توجه به شرایط کشور (میزان ناترازی برق و نیاز به متنوع سازی سبد تأمین برق کشور) پیشنهاد احداث 30 هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر را در 4 سال فعالیت دولت چهاردهم مطرح و در این زمینه اعلام آمادگی کرده است که رئیس جمهور شخصا از این پیشنهاد، اعلام حمایت نموده است.

وزارت نیرو اقدام بزرگی را برای احداث 30 هزار مگاوات ظرفیت انرژی تجدیدپذیر کلید زده که قرار است تا شهریورماه 1404 بالغ بر 3500 مگاوات آن به مدار بیاد. در این مسیر، یکی از چالش‌های اصلی و شاید اصلی‌ترین چالش، بحث تأمین مالی و جذب سرمایه‌گذار است.

بیشتر بخوانید

قراردادهای خرید تضمینی برق، ماده 12 قانون رفع موانع تولید، تابلوی سبز بورس انرژی، ماده 61 اصلاح الگوی مصرف، سرمایه‌گذاری صنایع و نهادهای عمومی و دولتی، روش‌های مختلف تأمین مالی پروژه‌های تجدیدپذیر است که با وجود موثر بودن در جذب سرمایة گذار، هنوز تا نیاز واقعی جذب سرمایه در این حوزه، فاصله معناداری داریم.

یکی از پیشنهاداتی که اخیرا مطرح شده و در نشستی در مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفته، بحث اجازه دولت به بخش خصوصی برای واردات خودروی برقی، با شرط سرمایه‌گذاری در ایجاد ظرفیت‌های تولید برق تجدیدپذیر در کشور است.

با این طرح ‌می توان دو هدف مهم دانلود اپلیکیشن سایت سیب بت برقی سازی ناوگان حمل‌و نقل کشور و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر را بدون تحمیل بار اضافی به بودجه عمومی، محقق کرد.

مصطفی طاهری، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در این خصوص گفت: جلسه‌ای برگزار شد که پیشنهاد سرمایه‌گذاری در احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر توسط بخش خصوصی واردکننده خودروهای برقی مطرح شد.

وی افزود: این طرح، طرح خوبی است و از جهت‌های مختلف برای کشور مزایایی به همراه دارد که باید موانع آن را برطرف کنیم؛ در واقع دولت و به ویژه وزارت صمت باید موانع آن را برطرف کنند.

عضو کمیسیون صنایع مجلس با بیان اینکه "در قانون هم اولویت به واردات خودروی برقی و هیبریدی داده شده است"، گفت: بخش خصوصی اعلام آمادگی کرده که در این طرح، به‌ازای واردات خودروی برقی، 10 برابر مصرف برق هر خودرویی که وارد می‌کند، در ایجاد ظرفیت جدید تولید برق تجدیدپذیر سرمایه‌گذاری کند.

وی ادامه داد: طبق این طرح، میانگین مصرف هر خودرو یک‌‌کیلووات است که به‌ازای واردات هر خودروی برقی، 10 کیلووات باید در انرژی‌های تجدیدپذیر سرمایه‌گذاری شود و در جاده های کشور هم با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی واردکننده خودروی برقی، ایستگاه‌های شارژ احداث شود.

طاهری خاطرنشان کرد: در واقع قرار نیست بار هزینه‌ای به دولت تحمیل شود، سرمایه‌گذاری در احداث این ظرفیت جدید نیروگاه‌های تجدیدپذیر توسط بخش خصوصی انجام می‌شود و به‌ازای آن، مجوز واردات خودروی برقی به آنها داده خواهد شد.

وی افزود: اینکار هم در جهت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر که مورد تأکید برنامه هفتم توسعه و در برنامه دولت چهاردهم بوده و هم در جهت تأکید قانون بر ترجیح واردات خودروهای برقی و هیبریدی است.

عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه "به ثمر نشستن این طرح را در کمیسیون صنایع مجلس پیگیری می‌کنم"، گفت: با واردات خودروهای برقی، تولیدکنندگان خودروهای بنزینی نیز برای عقب نماندن از بازار رقابت، ترغیب به ارتقای کیفیت تولیدات خود خواهند شد.

دستیابی متخصصان هسته‌ای ایران به ۱۶۰ دستاورد خاص و ویژه‌

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با بیان "دستاوردهای خاص و ویژه‌ای را در دهه فجر افتتاح خواهیم کرد."، گفت: امسال نیز همانند سال گذشته توانسته‌ایم به حدود ۱۶۰ دستاورد دست یابیم که موارد برجسته را به‌صورت رسمی اعلام خواهیم کرد.

به گزارش از ورامین، محمد اسلامی معاون رئیس‌ جمهور در حاشیه همایش «نقش اصناف و بازاریان در پیروزی انقلاب اسلامی» در شهرستان ورامین در‌ جمع خبرنگاران گفت: صنعت هسته‌ای مولود انقلاب اسلامی است؛ یعنی اراده، خودباوری و رسیدن به قله‌های پیشرفت به‌ویژه در حوزه علوم و فنون پیشرفته، حاصل نگاه انقلاب اسلامی بوده است و در سازمان انرژی اتمی ایران با وجود همه مخالفت‌ها توانسته‌ایم هم‌تراز با کشورهای پیشرو و توسعه‌یافته قرار بگیریم و محصولاتی را ارایه کنیم که در تراز جهانی قرار دارند.

وی با بیان "دستاوردهای خاص و ویژه‌ای را در دهه فجر افتتاح خواهیم کرد."، گفت: سالیانه برنامه‌های توسعه‌ای خود را در تاریخ 20 فروردین که سالروز فناوری هسته‌ای است، اعلام می‌کنیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران تأکید کرد: توسعه صنعتی و تجاری‌سازی محصولات فناورانه و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی که بتواند این فناوری را در زندگی مردم گسترش دهد، هدفی است که به‌طور قاطع در سازمان انرژی اتمی و صنعت هسته‌ای کشور پیگیری می‌شود.

وی ادامه داد: تقریباً در سه سال گذشته به‌صورت روزانه، دستاورد داشته‌ایم یعنی به‌ازای هر یک روز و نیم کاری، یک دستاورد ثبت شده است که حتماً این روند ادامه خواهد داشت، امسال نیز همانند سال گذشته توانسته‌ایم به حدود 160 دستاورد دست یابیم که موارد برجسته را به‌صورت رسمی اعلام خواهیم کرد.

معاون رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: فناوری پلاسمای سرد یکی از دستاوردهای نوین سازمان انرژی اتمی ایران است که اکنون و در بخش سلامت و درمان زخم از آن استفاده می‌شود؛ کلینیک زخم در بیمارستان مفتح شهرستان ورامین در حال خدمت‌رسانی است ومردم از این فناوری نوین استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به دستاوردهای بزرگ این فناوری در حوزه‌های پزشکی و بهداشتی، افزود: یکی از دستاوردهای مهم فناوری هسته‌ای، تولید کیت‌های غربالگری دانلود اپلیکیشن سایت سیب بت نوزادان است که در تشخیص بیماری‌های متابولیک نقش مهمی ایفا می‌کند.

اسلامی تأکید کرد: این دستاورد نه‌تنها هزینه‌های درمان را کاهش می‌دهد، بلکه با شناسایی به‌موقع بیماری‌ها، از بروز مشکلات و هزینه‌های طولانی‌مدت برای خانواده‌ها جلوگیری می‌کند.
فناوری هسته‌ای به ما این امکان را می‌دهد که بیماری‌های متابولیک را از ابتدای تولد شناسایی و درمان کنیم و در نتیجه سلامت نسل‌های آینده را بهبود بخشیم.

وی همچنین تصریح کرد: استفاده از این فناوری به ایران کمک کرده است از زنجیره ارزش بهره‌برداری کند.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: همچنین کشاورزان می‌توانند برای باغ‌های پسته از فناوری‌های نوین استفاده کنند. آمادگی داریم از سایر مولدها مانند اشعه گاما به‌عنوان یکی از ظرفیت‌های بی‌نظیر فناورانه در شهرستان ورامین استفاده شود.

وی یادآور شد: اعلام کرده‌ایم که از بخش خصوصی، مردم و هرکسی که آمادگی سرمایه‌گذاری داشته باشد، پشتیبانی می‌کنیم تا فناوری هسته‌ای توسعه یابد.

ممانعت فناوری هسته‌ای از خام‌فروشی

معاون رئیس جمهور گفت: با بهره‌برداری از فناوری هسته‌ای، ایران قادر است به‌جای خام‌فروشی منابع طبیعی، محصولات با ارزش افزوده تولید و آن‌ها را صادر کند، این تغییر جهت در فرآیند تولید، می‌تواند موجب رشد اقتصادی، اشتغال‌زایی و کاهش وابستگی به منابع طبیعی شود، علاوه بر آن، این روند می‌تواند به‌عنوان یک مدل موفق در سایر نقاط کشور نیز پیاده‌سازی شود.

لزوم تداوم سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری هسته‌ای

اسلامی در ادامه راجع به برنامه‌های توسعه‌ای ورامین ابراز کرد: در راستای ارتقای سطح خدمات بهداشتی و درمانی، بیمارستان‌ها و آزمایشگاه‌های پیشرفته در شهرستان ورامین توسعه خواهند یافت. این پروژه‌ها به‌کمک خیّرین و بخش خصوصی در حال پیگیری هستند و به‌زودی شاهد ارتقای کیفی خدمات درمانی در این شهرستان خواهیم بود، هدف ما این است که مردم این منطقه از بهترین خدمات درمانی برخوردار شوند و به همین منظور در حال ایجاد زیرساخت‌های لازم برای این منظور هستیم.

بیانیه کمیته مرکزی حزب کمونیست ایران در مورد آتش بس در غزه، “آتش بس” بر متن تداوم نسل کشی

خبر آتش بس در غزه بدون تردید برای ساکنان و کودکان گرسنه این باریکه که پانزده ماه است هر لحظه نسل کشی دولت اسرائیل را زندگی و تجربه می کنند، برای فلسطینی هایی که بیش از هفتاد سال است قربانی اشغالگری و جنایات جنگی دولت نژادپرست اسرائیل هستند، برای اسرائیلی هایی که احساس شرم می کنند از اینکه جنایت در غزه به نام آنها انجام می گیرد و برای وجدان های آگاهی که در سراسر جهان از مصائب و زخمهایی که بر انسان فلسطینی وارد آمد عمیقا آزرده شدند، خبر خوشایندی است. باید از این آتش بس که نتیجه بن بست دولت فاشیست نتانیاهو و سازمان ارتجاعی حماس است استقبال کرد، اما آتش بس فجایع تاریخی و هولناکی که به ملت ستمدیده فلسطین تحمیل شده و منجر به این جنگ و ویرانگری شد را جبران نمی کند.

بر اساس توافق انجام گرفته در مرحله اول آتش بس که شش هفته خواهد بود، ۳۳ گروگان اسرائیلی در برابر خروج تدریجی نیروهای ارتش اسرائیل از مناطق پرجمعیت غزه و در ازای آزادی شماری از زندانیان فلسطینی که در اسارت اسرائیل هستند آزاد می شوند. آوارگان فلسطینی بازگشت به خانه‌های خود را شروع کنند و کامیون های حامل کمک اجازه ورود به غزه را پیدا خواهند کرد.  برای مرحله دوم، در روز شانزدهم آتش‌بس، مذاکرات جهت آزادی بقیه گروگان‌ها، عقب‌نشینی کامل نیروهای اسرائیل و “آرامش پایدار” شروع خواهد شد و مرحله سوم و پایانی شامل بازسازی غزه، و همچنین بازگرداندن بقایای گروگان‌هایی که کشته شده اند، خواهد بود.

همانطور که از مفاد این توافقات پیداست، آتش بس در غزه به نسل کشی دولت اسرائیل علیه مردم فلسطین در این باریکه پایان نمی دهد. در این توافقات سخنی از پایان محاصره همه جانبه غزه توسط دولت اسرائیل که بیش از ۱۷ سال است ادامه دارد، به میان نیامده است. محاصره غزه یک اقدام جنگی و خود بخشی از فاجعه نسل کشی است. آتش بس و بازسازی غزه بدون پایان دادن به محاصره ضد انسانی چندین ساله این باریکه، آینده ای ندارد، چون دولت اسرائیل برای اعمال این محاصره، غزه را از طریق زمین و هوا و دریا کنترل می کند. آتش بس بدون پایان دادن به محاصره غزه به معنای خاموش کردن صدای توپ ها و موشک ها و تداوم استفاده از سلاح قحطی و گرسنگی برای نابودی یک ملت است. بنا به گزارش سازمان ملل، اگر غزه در محاصره باقی بماند، بازسازی آن ممکن است ۳۵۰ سال طول بکشد. این یعنی مرگ تدریجی چند نسل از انسانها. این توافق آتش بس، مهر اشغالگری دولت اسرائیل را بر خود دارد. بر اساس این توافق اسرائیل در تمام طول مراحل این آتش بس دو کریدور استراتژیک “فیلادلفیا” در امتداد مرز مصر و غزه تنها پلی که غزه را به جهان خارج وصل می کند و دیگری کریدور “نتزاریم” که از مرکز این باریکه می‌گذرد و شمال و جنوب غزه را به دو قسمت تقسیم می‌کند را در اشغال خواهد داشت.

در حالی که در پانزده ماه گذشته ارتش اسرائیل ده ها هزار بمب ساخت آمریکا را به روی مردم غزه ریخته و بیش از ۴۶ هزار نفر را کشتار و ۱۰۰ هزار نفر را زخمی و خانه ها، بیمارستانها، مدارس، انبارهای نگهداری غلات، چاههای آب و تمام زیر ساختهای شهری این باریکه دانلود اپلیکیشن سیب بت اندروید را ویران و غزه را غیر قابل سکونت کرده، در توافق آتش بس فقط به بازسازی اشاره شده، اما از پرداخت غرامت به مردم فلسطین سخنی به میان نیامده است. به گفته “آنروا”، تنها پاکسازی آوارهای غزه پانزده سال طول می کشد. بر اساس معامله ای که انجام گرفته، تمام گروگانهای اسرائیلی آزاد می شوند، اما فقط سه هزار زندانی فلسطینی از میان بیش از ده هزار نفری که بسیاری از آنها در یک سال اخیر ربوده شده و در شکنجه گاههای اسرائیل در اسارت بسر می برند آزاد می شوند.

در شرایطی که مردم فلسطین خواهان پایان دادن به اشغالگری، حاکم شدن بر سرنوشت خود و برقراری صلح هستند و آتش بس اعلام شده می بایست در خدمت این خواسته ها و پایان دادن به نسل کشی قرار گیرد، اما این معامله فقط وقفه ای برای کاهش سرعت ماشین نسل کشی دولت اسرائیل علیه مردم فلسطین در غزه ایجاد کرده است. اگر این آتش بس مهر پایان نسل کشی، حق ملت فلسطین برای تشکیل دولت و برخورداری از صلح را بر خود می داشت ، می بایست بلافاصله نتانیاهو و کابینه جنگی وی و بایدن را به جرم جنایات جنگی و نسل کشی بازداشت و روانه زندان می کرد. می بایست حکم دیوان کیفری بین المللی برای بازداشت نتانیاهو به جرم نسل کشی به اجرا در می آمد. این آتش بس نتیجه بن بست و در همانحال انعطاف نتانیاهو در برابر فشارهای ترامپ است، تا با دست بازتر نسل کشی را در اشکال دیگر ادامه دهد و ترامپ هم بتواند آغاز پروژه اخراج میلیون ها مهاجر “غیر قانونی” و جنگ تعرفه ها را زیر نقاب صلح طلبی در خاورمیانه پیش ببرد.

ساعاتی پیش از اعلام خبر آتش بس، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور جدید آمریکا در پستی که منتشر کرد، اعلام کرد «ما یک معامله برای گروگان‌ها در خاورمیانه داریم. به زودی منتشر خواهد شد.» ترامپ خواست نشان دهد که تحت رهبری وی بنیامین نتانیاهو آتش‌بس را به همان سرعتی که اعلام جنگ کرده بود، پذیرفته است. بایدن هم خواست این آتش بس را نتیجه تلاشهای خود جلوه دهد. اما واقعیت این است ایالات متحده آمریکا همیشه و از روز اول این قدرت را داشت که جنگ و خونریزی را در غزه متوقف کند، اما نه تنها این کار را نکرد بلکه به بخش جدایی ناپذیری از نسل کشی دولت اسرائیل علیه مردم فلسطین در غزه تبدیل شد. دولت اسرائیل بدون کمک های مالی و تسلیحاتی دولت آمریکا نمی توانست این حمام خون را در جهنم غزه جاری کند. دولت بایدن از همان ابتدا با جنایات جنگی دولت اسرائیل در غزه و ساحل غربی همراهی کرد و بعد از آنکه دولت نتنیاهو با تهاجم به لبنان مرحله دوم جنگ برای تغییر نظم منطقه را اعلام کرد، اینبار برای پیشبرد اهداف امپریالیستی خود در خاورمیانه به بخشی از اجرای این استراتژی جنگی تبدیل شد. 

 

دونالد ترامپ در آستانۀ مراسم تحلیف خود با رئیس جمهوری چین گفت‌وگو کرد

دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب آمریکا، روز جمعه ۱۷ ژانویه (۲۸ دی)، با شی‌جین‌پینگ رئیس جمهوری چین به صورت تلفنی گفت‌وگو کرد. بنا به گفتۀ ترامپ موضوعاتی همچون «روابط تجاری، فنتانیل و تیک‌تاک» در تماس با رئیس جمهوری چین مطرح شده است.

به گزارش تلویزیون دولتی چین (سی‌سی‌تی‌وی)، دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب آمریکا در آستانۀ مراسم تحلیف خود، روز جمعه ۱۷ ژانویه (۲۸ دی)، با شی‌جین‌پینگ رئیس جمهوری چین گفت‌وگو کرده است.

شی‌جین‌پینگ در جریان گفت‌وگوی تلفنی با دونالد ترامپ، نسبت به «آغازی خوب در روابط میان چین و ایالات متحدۀ آمریکا» ابراز امیدواری کرد.

شی‌جین‌پینگ تأکید کرد: «ما هر دو اهمیت زیادی برای تعامل متقابل قائل هستیم و امیدواریم که روابط چین و آمریکا در دورۀ جدید ریاست جمهوری ترامپ، شروع خوبی داشته باشد».

دونالد ترامپ نیز ضمن ابراز خرسندی از این گفت‌وگو در شبکۀ اجتماعی خود موسوم به «حقیقت» نوشت: «انتظار می‌رود که واشنگتن و پکن هم‌اکنون بتوانند مشکلات زیادی را با هم حل کنند».

دونالد ترامپ در ادامه تأکید کرد: «این یک گفت‌وگوی بسیار خوب برای ایالات متحده آمریکا و چین بود؛ من و شی‌جین‌پینگ تمام تلاش خود را برای تقویت صلح در جهان و امن‌تر کردن آن انجام خواهیم داد».

بنا به گفتۀ دونالد ترامپ موضوعاتی همچون «روابط تجاری، فنتانیل و تیک‌تاک» از جمله مسائل مطرح‌شده میان سران دو کشور بوده است.

در همین حال، وزارت امور خارجۀ چین روز دانلود اپلیکیشن سایت سیب بت جمعه اعلام کرد که شی جین‌پینگ معاون خود هان ژنگ را به عنوان نمایندۀ ویژه برای شرکت در مراسم تحلیف دونالد ترامپ در هفته آینده اعزام خواهد کرد.

سخنگوی وزارت خارجۀ چین تأکید کرد: «ما آمادۀ همکاری با دولت جدید ایالات متحدۀ آمریکا هستیم تا گفت‌وگوها و ارتباطات میان دو کشور را تقویت کنیم، اختلافات را به درستی مذیریت کنیم، همکاری‌های سودمند متقابل را گسترش دهیم و به‌طور مشترک روابط باثبات، سالم و پایدار میان چین و ایالات متحده را دنبال کنیم و مسیری درست برای کنار آمدن دو کشور با هم بیابیم».

پیش از این، دونالد ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود، یک جنگ تجاری را با چین به راه انداخت و تعرفه های سنگینی را بر واردات از دومین اقتصاد بزرگ جهان وضع کرد.

محرومیت از درمان و بیش از ۱۰۰ روز ممنوعیت ملاقات زینب جلالیان در زندان یزد

زینب جلالیان، تنها زن زندانی سیاسی محکوم به حبس ابد در ایران، بدون دسترسی به خدمات پزشکی تخصصی و رعایت اصل تفکیک جرائم، با شرایط جسمی نامناسب دوران محکومیت خود را در زندان یزد سپری می‌کند. این زندانی سیاسی تبعیدی بیش از ۱۰۰ روز است که امکان ملاقات با خانواده‌اش را نداشته است.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این زندانی سیاسی ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “خانم جلالیان، که از بیماری‌های کلیوی، گوارشی و چشمی رنج می‌برد، همچنان به دلیل کارشکنی‌های مسئولان از دسترسی به درمان مناسب و پیوسته محروم است. مسئولان زندان از ارائه نتایج آزمایش‌ها و تصاویر پزشکی که اواخردانلود اپلیکیشن سایت سیب بت مهرماه انجام داده بود، خودداری کرده‌اند و درمان او در حال حاضر متوقف شده است. علاوه بر این، به دستور اداره اطلاعات، وی از اول مهرماه سال جاری تاکنون از ملاقات با خانواده‌اش محروم بوده و این ممنوعیت پس از گذشت ماه‌ها همچنان ادامه دارد.”

زینب جلالیان در سال ۱۳۸۶ دستگیر و در سال ۱۳۸۸ به اتهام خروج غیرقانونی از کشور به یک سال حبس تعزیری و به اتهام محاربه به دلیل عضویت در گروه‌های مخالف نظام به اعدام محکوم گردید. حکم اعدام او در دادگاه تجدیدنظر و دیوان عالی کشور تأیید، اما سپس به حبس ابد تغییر یافت.

خانم جلالیان بارها اعلام کرده بود که در زمان بازداشت به شیوه‌هایی چون شلاق زدن به کف پا، مشت به شکم، کوبیدن سر به دیوار و تهدید به تجاوز، مورد آزار و شکنجه قرار گرفته است.

صفحه قبل 1 صفحه بعد